уеб-дизайн и програмиране

Мрежа Nowhere

NOWHERE E-zine - извор на вдъхновение

NOWHERE Новини

Кошмарите на Лъвкрафт оживяват на големия екран


През 1993 г. хорър антологията “Necronomicon” обрисува готическия американски писател Хауърд Лъвкрафт като героичен характер. Днес компанията Image Comics заимства тази идея и я доразвива в създаването на филма "Странните приключения на Хауърд Лъвкрафт" (The Strange Adventures of H.P. Lovecraft). Продуцент ще е кинокомпанията Universal Pictures. Режисьор ще е Рон Хауърд.
В лентата древно проклятие трансформира най-мрачните кошмари на писателя Хауърд Лъвкрафт в реалност. Героят е принуден от съдбата да се превърне в единствения защитник на човечеството. Лъкрафт ще противостои срещу злото, отприщено от неговото собствено въображение.
"Странните приключения на Хауърд Лъвкрафт" ще представлява отчасти и биографична творба, която ще разказва за живота на младия писател.
Лъвкрафт е създател на митологията за древните божества Дагон и Ктулу, които обитават океанското дъно. Сред най-известните произведения на автора са "Сенки над Инсмут", "Цвят от космоса", "Зовът на Ктулу", "Сънища в къщата на вещицата" и др.
 
www.kinomanite.com, 16.10.2009, 14:05

всички новини