уеб-дизайн и програмиране

Мрежа Nowhere

NOWHERE E-zine - извор на вдъхновение

Аудио ревю

16.6 (Before the Devil knows You’re Dead)


Изображение на предната корица16.6 (Before the Devil knows You’re Dead) е новият албум на немската хеви/пауър метъл банда Primal Fear, която част от нас имаха щастието да видят и чуят това лято в Каварна на Калиакра рок фест заедно с много други здрави банди. Германците знаят как да правят метъл и доказателствата са много. Но Primal Fear имат собствено лице. Албумът е зареден с много енергия, сила, агресия, има разнообразно звучене и е многолик като тематика и текстове. Накрая съм сложил два линка към Ютюб, където можете да видите клипове към песните от албума. Групата смесва съвременно звучене с традиционния хеви метъл звук, притежава достатъчно тежест, а в предишния албум, а и с песента Hands Of Time в този доказват, че бавните, баладични песни им се отдават.
В 16.6 се редуват бързи и по-бавни песни, някои откровено пауър, други хеви, а понякога - в прекрасна симбиоза. Тематиката е разнообразна - от военни песни, в които хората гинат от приятелски огън през уроци по стрелба и чест със Смит&Уесън до прогонване на зли духове в Екзорсист. Приятно впечатление прави лекотата, с която Primal Fear създават разнообразни песни.
16.6 започва с Riding The Eagle - динамично и много хармонично парче, което зарежда с енергия и вдига летвата пред останалите песни. Много съм се чудил продуцентите и бандите как точно решават как да подредят песните в някой албум. Сещам се албуми, в които подредбата е жизненоважна, но има и такива, които са съвкупност от хубави песни и подреждането няма кой знае какво влияние. Както и да е, добре е в началото да има приятен и зареждащ стартер, а после настроенията да се редуват, да преливат и да се променят плавно.
Едноименната песен Six Times Dead (16.6) успокоява темпото, втвърдява ритъма, а бекинг вокалите й придават зловещ, почти свръхестествен оттенък.
Black Rain започва с ориенталски мотиви и ударни, които напомнят картечни откоси. Военна песен (може би за войната в Афганистан или Ирак?) Наративът накрая подсказва...
Under The Radar отново повишава темпото. А любимата ми песен от албума е 5.0 / Torn. Много приятно парче с хорови вокали, интересни китарни и бас рифове и хармонични и разнообразни вокали. В песента се разказва за религиозна война, за бъдещето и безумията, които човечеството причинява на Земята.
Soar разказва за някаква ядрена война, който ще се случи през 2012-а, но както много пъти казвам - това, че на маите им свършил камъка в един момент и го ударили на жертвоприношения и къркане не значи нищо ;)
Интересна песен в стила на "баладите" от предишния New Religion е No Smoke Without Fire. Ралф има много специфичен глас - може да пее чисто с блендичка, може да реве и да "стърже", а когато в едно и също парче смеси трите се получава невероятна комбинация.
Албумът завършва с Hands Of Time - емоционална песен за бързо изтичащото време и начинът, по който го губим безцелно, за дреболиите, които превръщаме в планини, а те само отнемат вниманието ни от ценните и заслужаващи повече време хора в живота ни. В това парче ще чуете вокали от повечето изпълнители в групата и мисля, че няма да останете разочаровани от нито един от тях.
В България Primal Fear също изсвириха няколко песни от албума 16.6 (Before the Devil knows You’re Dead), но се надявам скоро да направят самостоятелен концерт у нас и да им се радваме отново!

http://www.youtube.com/watch?v=IW4G9U7IBLQ


http://www.youtube.com/watch?v=jxAd2esa9yg

Ревю: clover , от 08.10.2010, 17:43

Всички ревюта | [>] Вашето мнение


До момента няма мнения за тази публикация. Бъдете първи!