уеб-дизайн и програмиране

Мрежа Nowhere

NOWHERE E-zine - извор на вдъхновение

Кино ревю

Следващите три дни / Next Three Days


Изображение на предната корицаНа 26-и ноември излезе "Следващите три дни" – криминален трилър, който забърква романтична история с напрегнат трилър и впечатляващ екшън (вярно, не много, но пък Ръсел Кроу не може да пропусне екшъна!). Героят на Кроу е Джон Бренън - преподавател в общински колеж, щастливо женен, който обича жена си, детето си, проверява контролни и кара Тойота Приъс. Един прекрасен ден животът му се преобръща, когато жена му е арестувана за убийство на шефката си, с която имат служебни конфликти. Всички улики сочат Лара Бренън и следващите три години двамата изкарват по съдилища в обжалване на присъдата й, обжалване на втора и трета и т.н. инстанции. За съжаление всички инстанции потвърждават вината на жената и възможностите им са изчерпани.
Семейството е пред пълна разруха, когато Джон започва да мисли за бягство от затвора. Той не може да приеме, че жената, която обича и която е майка на сина му, е способна на зверско убийство. Тук (за съжаление - за кратко) се появява любимецът ми Лиъм Нийсън в ролята на Деймън Пенингтън - автор на книга за бягство от затвора и седем такива измъквания иззад решетките. Пенингтън дава на Бренън ценни съвети и насоки как, кога и в какви параметри да организира измъкването. С много перипетии и импровизация, Джон успява да измъкне жена си от охраната й в общинската болница, но тогава идва по-сериозният проблем - не да се измъкнеш, а да останеш извън затвора.
"Следващите три дни" е приятен криминален трилър, който без да е твърде претенциозен и детайлен, дава ясен и на места брутален поглед върху това как животът на човек може да се превърне в ад, ако попадне на неправилното място в неправилното време. Любовта на Джон Бренън го кара да извърши доста глупости (но пък кой от нас не е вършил глупости от любов!), а вярата му в невинността на съпругата му е достойна за възхищение (или може би е най-голямата глупост от всички!). Ако двамата бяха герои от средновековен роман, любовта им щеше да е възпята в поема, а подвигът му щеше да вдъхновява рицари и трубадури. Но в нашата реалност той трябва да мисли за последствията от това не само единият, но и двамата родители на сина му да отидат зад решетките; за животът на семейството дори ако успее да измъкне жена си от затвора; за финансовата обезпеченост на начинанието; за тънкият и почти невидим път за бягство; за това да оставиш всички, които обичаш и познаваш в миналото и да започнеш нов живот с жената и детето си; за огромният брой агенти на ФБР и гигантските ресурси на правителството, които ще бъдат по петите му и за това как да запази семейството цяло през всички тези перипетии. След "Робин Худ" обаче за Кроу няма невъзможни неща, а животът извън закона го прави още по-чаровен и мотивиран в мисията му за справедливост - независимо дали е закачулен в Шеруудския лес или зад волана на своята Тойота Приъс, съставящ план как да измъкне любовта на живота си от затвора, където тя е изпратена незаслужено. Остават само три дни...

Анотация: clover, от 03.01.2011, 11:59

Всички ревюта | [>] Вашето мнение


До момента няма мнения за тази публикация. Бъдете първи!