уеб-дизайн и програмиране

Мрежа Nowhere

NOWHERE E-zine - извор на вдъхновение

Профил на Вера Хинчева

Име/псевдоним : Вера Хинчева

Пол : жена

В Nowhere от : 22.01.2007, 13:15

Кратка биография :
Родом от Варна. Започнах да пиша много рано, още на 10 години. Не мога да кайа с точност какво ме е провокирало, явно съм си носила необходимостта да пиша вътре в мен по рождение и в един момент тя се е проявила. Спомням си, че от дете бях по-особена, мълчалива и вглъбена, обичах да наблюдавам дълго хората, да ги изучавам, да слушам историите им. И по-късно си дадох сметка, че съм ги възприемала като литературни герои и събирам материал за проза.
Музиката ме вдъхновява много повече от самата литература, въпреки че много чета. Също така и самият живот, нещата, които постоянно ми се случват, хората, с които се сблъсквам, емоциите, които изпитвам...
Чувствам се на много повече от 25, на колкото реално съм в момента. Считам, че писателят (без значение дали пише поезия или проза) винаги притежава жизнен опит не според годините си и различен от този на останалите. Вероятно ние узряваме по-рано или с раждането си сме носители на по-особена мъдрост..
Чета много и различни книги, много често - наведнъж по 2-3, често без никаква връзка помежду си. Харесвам латиноамериканската литература, исторически романи, както и психотрилъри, но не мога да кажа, че това е окончателно и завинаги.
От по-старите автори харесвам поетите - символисти, Яна Язова, Фани Попова-Мутафова, Димитър Димов, Стоян Загорчинов, Вера Мутафчиева. От съвременните - Емилия Дворянова, Здравка Евтимова, Георги Тенев, Александър Томов.
Все още нямам любим Nowhere автор.
Слушам и се вдъхновявам предимно от new wave, gothic, industrial.
В свободното си време чета книги, пиша, слушам музика, сърфирам в нета, разхождам се.

Творби


Авторът няма творби в категория ПоезияПроза:

Черна хроника, публикувана 22.01.2007, 16:33
Очакване и надежда, публикувана 22.01.2007, 19:14

Всички автори