уеб-дизайн и програмиране

Мрежа Nowhere

NOWHERE E-zine - извор на вдъхновение

Профил на Милена Янева

Име/псевдоним : Милена Янева

Пол : жена

В Nowhere от : 20.01.2009, 14:05

Кратка биография :
Родом съм от Варна. От малка пиша, още от дете. Провокираха ме собствените ми мисли тогава, непрестанното търсене и изстрадване на любовта. Започнах основно с поезия и си мислех, че проза едва ли ще пропиша, но по-късно се случи нещо, което ме задължи да продължа по-сериозно да се занимавам с белетристика. Беше невероятното усещане, че всички сме ЕДНО с Вселената, с Бог, че Земята е застрашена от гибел, а хората все така си ходят по нея неосъзнати. И реших, че трябва да посветя живота си и творчеството си на повишаване съзнанието на хората. Идеите си черпя от живота, от собствените си преживявания - пътувала съм много по света, била съм на много места, включително и в България. Разбира се, черпя ги и от виденията си, както и от сънищата си. Аз съм на 35-36 години, но се чувствам на 15-16, дори понякога на 7-8 години. Интересно ми е да живея, да пътешествам, да откривам нови, прекрасни пейзажи в планините, да рисувам с молив манастирите, които посещавам... да усещам тялото си силно след тренировка. Когато пиша се чувствам безсмъртна, сякаш съм живяла още от създаването на Вселената...
Любимите ми автори са Емили Дикинсън, Достоевски, Шекспир, Есенин, Пушкин, Лермонтов, Зола, Толстой, Юго, Джек Лондон, Толкин, Балзак, Рьорих, Елена Блаватска, Гьоте, Тургенев, Данте, Умберто Еко, Ги дьо Мопасан и още много. Чета Ведите също, както и източна древна литература изобщо.
Любимите ми български автори са Вапцаров, Йовков, Ботев, Паисий, Димитър Талев, Захари Стоянов, Елин Пелин, Димитър Димов, Николай Хайтов, Яворов. Чета и много съвременни български автори-фантасти - Беа Нади например.

Творби


Поезия:

Реликва в бабиния скрин, публикувана 20.01.2009, 14:06

Авторът няма творби в категория Проза

Всички автори