уеб-дизайн и програмиране

Мрежа Nowhere

NOWHERE E-zine - извор на вдъхновение

Профил на Милен Кънчев

Име/псевдоним : Милен Кънчев

Пол : мъж

В Nowhere от : 31.08.2008, 12:20

Кратка биография :
Преди да дойда в София (с цел учение, а после целта се трансформира в кариера), живях в Козлодуй - моя роден град, макар да не съм роден там. Започнах да пиша на 12 - първоначално насила - имахме за домашно по български език и литература да напишем разказ в минимум десет страници. В последствие ми стана хоби, а надявам се един ден - и професия. Имаше момент в университета, когато спрях да пиша за известно време, но когато се залових отново осъзнах, че писането адски ми е липсвало.
За да се вдъхновя да напиша нещо ми е нужно единствено спокойствие, за да се концентрирам. Колкото по-дълбока е концентрацията ми - толкова съм по-производителен и, респективно, одобрявам написаното (аз съм най-острия критик на самия себе си). Трябва да призная, че най-голямо вдъхновение за мен все още са книги като "На изток от Рая" на Стайнбек, "Сто години самота" и "Любов по време на холера" на Маркес, "Врява и безумство" на Фокнър, "Фиеста" на Хемингуей - мога още да изброявам. Смятам тези творби за връх в световната литература и съм се учил на писане от тях. Но любимите ми жанрове са по-скоро историческия и фантастиката. В шести клас прочетох "Дюн" и останах завинаги влюбен във фантастиката.
Музиката... Напоследък, пишейки, си пускам неща от рода на Oliver Shanti, Mike Oldfield, Enya... Но моята музика е рока.
Колкото до Nowhere авторите честно казано току-що се запознах със сайта и ме грабнаха разказчетата на Николай Николов. Допада ми бруталната интелигентност на стила му.
В свободното си време се занимавам с писане и четене...

Творби


Авторът няма творби в категория ПоезияПроза:

Дълги разкази, повести, новели и романи

Роман, започната на 31.08.2008, 14:20

Всички автори