уеб-дизайн и програмиране

Мрежа Nowhere

NOWHERE E-zine - извор на вдъхновение

Профил на Славка Здравкова

Име/псевдоним : Славка Здравкова

Пол : жена

В Nowhere от : 11.02.2008, 11:39

Кратка биография :
Името ми е Славка Здравкова Стоянова. Родена съм в София. Интересът ми към литературата и изкуството е още от дете. Пиша проза и поезия от малка. Обичам да го правя и пиша с любов, затова винаги се радвам, ако по някъкъв начин с моите произведения, нося красиви емоции на хората. Вдъхновявам се от самият живот. На 31 г.съм, но когато пиша винаги се чувствам на различна възраст, може би защото пиша с настроение. Любимите ми автори са много, но може би дълбок отпчеатък върху мен със перото си са оставили Достоевски, Хърбърт Уелс, Болеслав Прус, Уилям Уортън, Джером Джером, Удхаус, О` Хенри, Оскар Уайлд.
От българските автори, харесвам Йордан Йовков, Елин Пелин, а поезията на Ботев и Дебелнов завинаги е останала в мен. За съжаление, не съм прочела всички автори в Nowhere, но може би от тази поезия до която се докоснах, ми допадна много Enigma. Музиката, която ме вдъхновява е като един океан. Обожавам джаз, както и алтернатив, а също харесвам и поп музика. Един от любимите ми джазмени е Омар, Депеш Мод ме провокират, а Стиви Уондър ме "изхвърля" до висините. От българските музиканти, много харесвам младата група Остава. Карат ме да се чувствам различно.
В свободното си време, обожавам да мързелувам и да правя всичките тези неща: да пиша, да четя, да сушам музика, въобще да се наслаждавам на живота.

Творби


Поезия:

Познато, публикувана 11.02.2008, 11:43

Авторът няма творби в категория Проза

Всички автори