уеб-дизайн и програмиране

Мрежа Nowhere

NOWHERE E-zine - извор на вдъхновение

Профил на Соня Петкова

Име/псевдоним : Соня Петкова

Пол : жена

В Nowhere от : 29.01.2008, 04:04

Кратка биография :
Аз съм Соня Петкова от Сливен. Родена съм в Русия, с което се гордея. Обичам руския език, природа и любовните стихове на Пушкин!
Като дете много обичах да чета – четях под чина в клас, четях на стъпалата пред блока, до късно през нощта четях… Постоянно четях. (Най-много обичах фантастиката). В един момент се стигна дотам, че книгите вече не можеха да задоволят развихреното ми въображение… Имах нужда от по-силен ‘наркотик’… Затова и до днес на шега казвам: ‘Когато си прочел толкова много книги няма как да не започнеш да пишеш сам!’. Дълго време се страхувах да седна да пиша сериозно. Бях прехвърлила 20-те, когато най-после се осмелих. Започнах с фантастични разкази. Мислех, че това е моето поприще. Но с годините някак се промених и вкуса ми се промени. Очаровах се от двата най-хубави романа на Джейн Остин и комедиите с Джулия Робъртс. Така стигнах до стила, в който пиша днес – романтична проза. (А от разкази преминах към романи).
Идеите идват спонтанно – виждам ги като на игрален филм. Много се забавлявам от това безплатно ‘кино’! После бързам да взема лист и хартия, за да си запиша най-важните моменти. Проблем остава липсата на свободно време.
От писателите възхищавам се от Франк Хърбърт – невероятно въображение! От българските харесвам Алеко Константинов – той е единственият автор от учебната програма в училище, чиито (почти всички) творби съм прочела съвсем доброволно. Не съм чела нищо от Nowhere авторите – нямам време, sorry.
Със свободно време в момента не разполагам. Почти цялото ми време принадлежи на двете ми деца – два малки "лъва", които в момента обръщат къщата с главата надолу докато аз ви пиша това. Затова и скоро не съм писала.
Обичам музиката. Обичам да пиша песни. Но като няма за кого… май и с това приключих.

Творби


Авторът няма творби в категория ПоезияПроза:

Дълги разкази, повести, новели и романи

Дъщерите на Дьо Тулуз, започната на 29.01.2008, 05:44

Всички автори