уеб-дизайн и програмиране

Мрежа Nowhere

NOWHERE E-zine - извор на вдъхновение

ВерсияОт датаОписание
2.315.08.2008 г.Както по-наблюдателните от Вас са забелязали, от няколко дни работя по коментарите и чак днес официално стартира възможността да коментирате всичко - творби, ревюта на книги, на музика, на филми - въобще - каквото Ви хрумне. Въпреки това, изискванията към коментарите, които можете да прочетете оттук си остават и мнения, които не отговарят на стандартите, ще бъдат изтривани.
2.228.09.2007 г.Вече сте забелязали основната разлика - на заглавната страница, означена в менюто горе като НОМЕ има няколко полета, обединени под заглавието Най-нови публикации. Това вярвам, ще бъде голямо улеснение за всички ви, защото вече няма да се налага да ровите какво ново на сайта, нито пък ще трябва да чакате месечното издание Тук и сега. Просто отваряте заглавната страница и виждате последните 10 публикации - в новините, нови творби, нови кино ревюта, музикални ревюта, анотации на книги и публикации в blogHere. Другите промени са леки подобрения в кода, за които получих бележки от потребители.
2.130.05.2007 г.В тази версия включвам всички малки промени до момента, като основното е добавените RSS Feeds за цялото съдържание, което Ви предлагаме. Вече има и страница, на която можете да създадете и запазите своите предпочитания, да ги разглеждате с външна програма за четене на RSS или пък за използвате Nowhere, за да видите най-новото ни съдържание.
2.018.12.2006 г.Версия с нов дизайн, повече настройки за потребителите, профил на авторите (онези от тях, които изпратиха профил) и така нататък. За повече информация вижте данните за предишните три бета версии. Ще можете да видите кога последно сте се включвали, да избирате една от четири теми (може да има и още впоследствие), да настроите сайта според размера и резолюцията на монитора си, шрифтовете на по-големите монитори са по-големи и т.н.
b0.329.11.2006 г.Разлика с предишната версия:
- увеличих шрифтовете по част от страниците за мониторите с по-голяма резолюция;
- творбите вече се четат на цяла страница без навигационните ленти;
- когато изберете име на автор, можете да разгледате профила му (на онези автори, които са ни изпратили профил);
- новините освен като списък са представени с първото си изречение в сайта;
b0.228.11.2006 г.Основната разлика с първата бета е настройката на размера на монитора. Така се постига възможността да се разпределя най-удобно пространството и да не се губи от размер на монитора, като едновременно с това графичните елементи (темите) остават еднакви.
Освен това са поправени различни дребни проблеми в кода.
b0.107.11.2006 г.Това е първият вариант на бета версията с новия дизайн. Версията все още е само тестова и ще тръгне щом приключи едномесечният тестов период. В момента 10 избрани потребители тестват системата.
1.210.03.2006 г.По предложение на Marvin новата версия 1.2 дава възможност да се добавят мнения за творбите при самите творби, а не във форума. тази възможност е достъпна само за регистрираните потребители. Моля, преди да добавите своето мнение за дадена творба, прочетете внимателно изискванията към формата и съдържанието на мненията!
1.1.901.02.2006 г.Единствената разлика между тази и предишната версия е, че настоящата има обновен форум и няколко други фиксове, които остават зад кадър.
1.1.817.01.2006 г.Версия 1.1.8 се различава от предходната по два елемента:
(1) Добавената страничка "Въпроси и отговори", където ще намерите отговори на въпросите, които сте ни задавали по електронна поща неведнъж. Затова реших да ги обединя в отделен модул.
(2) Пред някои от връзките има следната малка картинка [>]. Тази картинка означава, че на страницата към която води има съдържание, чието разглеждане или добавяне изисква регистрация - форум, разказ с продължение, статистика, избрани и др. Така че за да използвате тези страници, е необходимо да се регистрирате.
1.1.716.01.2006 г.Както най-наблюдателните са обърнали внимание, вдясно на панела за навигация се появи нов модул "Статистика". В него най-отдолу има линк "Пълна статистика". На тази страничка ще намерите данни за потребителите, посетителите на сайта, активността им, броят автори, структурата на творбите, активността във форума и т.н. Оправени са и няколко дреболии в работата на сайта и в съобщенията при разглеждане на библиотеката, например. Тези данни са чисто информативни и се обновяват на база активност за последните 15 минути.
1.1.509.01.2006 г.Новото в тази версия, освен поправянето на няколко незначителни слабости в кода, е
(1) допълнителния информационен панел най-отдолу в дясното навигационно меню. Той показва текущи данни за броя на авторите, броя на публикуваните творби, броя на регистрираните потребители и броя на добавените от тях мнения във форума. Очаквайте още статистика в най-скоро време!
(2) Добавих дата на публикуване на всяка творба. По този начин, ако поставите мишката върху името на някой автор от списъка с последните 10 творби в лявото навигационно меню, както и ако разгледате самата творба, ще видите освен името и жанра й и точно на коя дата тя е публикувана в Nowhere.
1.125.05.2005 г.Това, което отличава версия 1.1 от предишната версия 1.0, е функцията "Избрани". Тя дава възможност да подберете 20 произведения от сайта, които Ви харесват най-много и да ги добавите в своите Избрани, за да можете лесно да ги откривате всеки път. Тази възможност обаче, е достъпна само за регистрирани потребители.
Поправени бяха и някои малки бъгове, които потребители откриха, работейки със сайта и ни уведомиха, за което им благодарим!
1.026.04.2005 г.Версия 1.0 съдържа цялата функционалност на стария сайт през новия интерфейс. Вече са достъпни:
1. Форумът - за четене и писане. Могат да пишат само регистрирани потребители. Всеки потребител може да редактира мненията си.
2. Разказът с продължение - за четене и добавяне на глави. Глава може да добавя само регистриран потребител.

Моля, ако откриете бъгове или установите цветови неточности, липса в съдържанието или други проблеми, използвайте формата за обратна връзка, за да ме известите за тях!
0.5518.04.2005 г.Малка промяна в разположението на менютата, като свързаните със сайта минават вляво, а външните - връзки, ревюта и т.н. - вдясно. Добавена е и страничка с кино ревю, благодарение на Tataf. Продължавам да му се възхищавам на начина на изказ.
0.506.04.2005 г.Това е първата версия с нов дизайн и нова организация на сайта.
Менютата са изнесени вляво и вдясно, вляво са тези, които се появяват на всяка страница, а вдясно - допълнителните, които се виждат само на заглавната.
Като функционалност са добавени Музикално ревю и Анотации на нови книги.
Библиотеката е подобрена, като съхраняването на творбите не става през нея, а следвайки линк към съответната творба. Всички публикации могат да се сортират по жанр или да се прегледат наведнъж.