уеб-дизайн и програмиране

Мрежа Nowhere

NOWHERE E-zine - извор на вдъхновение

Аудио ревю

Crematory - Klagebilder


Изображение на предната корицаВъпреки че не очаквах нещо различно от Crematory, на път бях да получа такова. Откакто чух версията Tears Of Time - Dance Ray Mix, разбрах, че от Crematory може да се очаква всичко (това в хубавия смисъл на всичко). Като изключим дребни детайли, този албум ме впечатли точно толкова, колкото Bohse Onkelz навремето с E.I.N.S. Самият факт, че успявах да разбера текстовете с моя втори западен недоучен немски прави чест на Герхард/Феликс :) .
Албумът притежава много балансиран между китари и ударни от една страна и електроника - от друга - звук. Вокалите са типичните за Феликс, но текстовете са ясни и чуваеми. Акцентът не е върху дълбочината на гърлото и силата на гласа (за мое безкрайно щастие), а върху хармонията в песните и въздействието на лириката. И наистина, ако сте чували нещо на Onkelz, усещането е сходно. Явно немските метъл банди успяват да създадат освен собствен стил и някакво обединяващо всички тях звучене. Дори след неколкократно слушане в продължение на дни не успях да разбера какво е – дали насложените множество гласове по припевите, дали интересните китари, дали ненатрапчивите електронни оркестрации.
Още информация за бандата на официалния сайт http://www.crematory.de, както и на http://www.bnrmetal.com/groups/crem.htm и http://www.metal-archives.com/band.php?id=563.
Както вече стана дума, голяма част от текстовете са на немски, но ако мога още веднъж да направя паралел – в случая с Onkelz това не само не ме отказа, а ме накара да науча доста думи на немски, за да ги разбера. И си струваше всяка дума!
Crematory предлагат поредното забавление за феновете на своя си стил - хеви, готик, траш - не се наемам да кажа точно. Това, което мога да кажа обаче е, че този албум ме впечатли силно с цялостното си звучене, не само с отделни песни, какъвто е общият случай. А това се случва рядко. В комбинация със силните текстове и разбираемите вокали, албумът се превръща в едно от най-силните постижения на Crematory.

Ревю: clover

Всички ревюта | [>] Вашето мнение


До момента няма мнения за тази публикация. Бъдете първи!