уеб-дизайн и програмиране

Мрежа Nowhere

NOWHERE E-zine - извор на вдъхновение

Аудио ревю

Tarja - What Lies Beneath


Изображение на предната корицаВторият самостоятелен проект на Таря, за съжаление, не се оказа на нивото на първия. "Зимната буря" отнесе всички, които с нетърпение очакваха да се случи - скандинавските ледени ветрове пометоха Европа и дойдоха чак до нас - три концерта ни размазаха и накараха и най-големите скептици по отношение на самостоятелния проект на Таря да се усмихнат, да вдигнат рамене и да признаят, че са я подценили...
Вторият й албум обаче, някак не се качи до същото ниво. Направен в сътрудничество с много известни музиканти - нашумелите напоследък Van Canto, Joe Satriani, Phil Labonte - въобще популярни мъже и жени, изпипан в музикално отношение, той остави нещо скрито някъде отдолу. Красотата и изяществото на гласа на Таря са несъмнени и личат във всяка песен. Но може би широкото стилово разнообразие, опитът да се смесят много идеи, много емоции, кара албума да звучи като... ами не като албум, а като механичен сбор от песни, като компилация, чест от парчетата в която въобще не са за там. Не отричам качествата на музиката или на музикантите, просто не се е получила синергия. Не съм свикнал в албум на любим изпълнител да харесвам по-малко от три четвърти от песните. Например Anteroom of Death (Преддверие към смъртта) е с хубава мелодия, но ритъмът и емоцията се променят на припевите толкова неочаквано и нелогично, все едно сте сглобили две различни песни... Ето за такива странни неща говоря. Иначе любими са ми Until My Last Breath, Dark Star, Crimson Deep. Песните със сигурност са стойностни, но някак не "щракват" помежду си. Както и преди, Таря ни е подготвила няколко клипа, които са страхотни. Можете да ги видите на сайта на албума, където можете да чуете и песните.
Таря никога няма да спре да ме учудва - със своята последователност, упоритост, в невероятните си певчески данни. Надявам се следващите й проекти да ангажират повече внимание към музиката, както тя си знае, повече композиране и не чак толкова звезди - ефектът в What Lies beneath е меко казано съмнителен. България е с теб, Таря!

Ревю: clover , от 08.01.2011, 23:22

Всички ревюта | [>] Вашето мнение


До момента няма мнения за тази публикация. Бъдете първи!