уеб-дизайн и програмиране

Мрежа Nowhere

NOWHERE E-zine - извор на вдъхновение

Аудио ревю

Sabaton - Coat Of Arms


Изображение на предната корицаSabaton са пауър-метъл банда и произхождат от Швеция което си е съвсем естествено, макар шведите да са известни и с афинитета си към дет-, блек- и дуум-метъла. Sabaton всъщност означава онази част от бронята на средновековния рицар, която покрива краката му (демек рицарската обувка). Sabaton обаче хич не са от главата за краката, а са взели метъла в ръце и стържат яко в концептуалния Coat Of Arms (Щит с гравиран герб, а в по-широк смисъл - герб и всички аксесоари, свързани с определена фамилия, длъжност, династия и т.н.)
Все на военна тематика както и в предишните албуми, песните от Coat Of Arms са посветени на битки и действащи лица от Втората Световна война. Снайперисти, пилоти, десантчици, въстаници, дори обикновените немски войници - всички те намират място сред героите на Sabaton. За разлика от другите албуми, където се преплитат какви ли не битки - национални, регионални и световни, тук акцентът е върху събитията от WWII (World War II) - Battle of Midway, Siege of Bastogne - Screaming Eagles - 101 въздушна дивизия, Варшавското въстание, пилотите -изгнаници помагат на Кралския военновъздушен флот в битката за Острова, саботажи на нацистки обекти за ядрени разработки и т.н. За да добият вдъхновение и теми за своите песни, Sabaton се обърнали към феновете. В резултат получили десетки хиляди писма с описания на различни битки по време на Втората Световна война, както и подвизи, извършени от знайни и незнайни герои. Както е тръгнало, вероятно имат тематика за още десетина албума, всичките посветени на войната.
Музиката е приятен за слушане пауър и спийд метъл с характерното звучене на Joakim Broden - твърди "р"-та, гърлено произношение и затъмнени гласни - напомня едновременно на шотландски (който сам по себе си е невероятно лингвистично приключение) и скандинавски английски ;) Бързите китарни рифове и барабани дават невероятно темпо в началото на албума, следва успокояване на ритъма и плавен преход към по-тежък и богат звук и хорови вокали; после ритъмът отново ни понася на крилете на изтребители - въобще, в Coat Of Arms има всички необходими съставки, а по мое мнение - и перфектна синергия, задължителна за сполучлив албум.
Тази година Sabaton ще ни зарадват и с концерт в Blue Box Club на 16 ноември след концерта им в София през 2009-а, от който можете да видите кадри тук. Ако искате да придобиете представа как звучат Sabaton, ето два клипа в Youtube:
40:1 Official video и Midway.
Ако ви хареса - ще се видим в Black Box на 16-и ноември!

Ревю: clover , от 30.08.2010, 16:07

Всички ревюта | [>] Вашето мнение


До момента няма мнения за тази публикация. Бъдете първи!