уеб-дизайн и програмиране

Мрежа Nowhere

NOWHERE E-zine - извор на вдъхновение

Аудио ревю

Masterplan - Time to be King


Изображение на предната корицаРоланд Грапоу (Roland Grapow, точно той - от Хелоуин), Йорн Ланде (Jorn Lande, същия, от Алън/Ланде) и Майк Терана (Mike Terrana, трябва да сте го чували с Аксл Руди Пел, Малмстийн и на двата концерта на Таря Турунен у нас; и защо ви ги обяснявам тия неща - трябва вече сами да ги знаете!) са имена, сами по себе си достатъчни да ме накарат да чуя каквото е да е ново. Time to be King е четвърти албум за групата. Предишният албум MK ІІ е записан с друг вокал и завръщането на Йорн Ланде е знаменателно за феновете. Не съм чувал Mike DiMeo, който освен MK II с Masterplan е записвал с The Lizards, Riot и Tenpoint, но мисля, че гласът на Ланде пасва перфектно на бандата. Четох, че Ланде, освен вокал, е и сърцето на групата, а всички знаем какво се случва с една група, когато някой от движещите я елементи я напусне (например Nightwish).
Албумът няма слаби песни - сами се досещате, щом от толкова време не съм писал ревю, явно ме е впечатлил. Мисля, че и вие ще бъдете впечатлени. Върху бетонния ритъм на Майк Терана китарите градят перфектно скеле, в което заедно с кийбордите и баса, гласът на Ланде създава истински Бурж Халифа. Time to be King е мащабен, на първо чуване изключително приятен за ухото, а по-нататък разкрива истинските си достойнства: много симфонична оркестрация, интересни и ангажиращи текстове, разнообразни рифове без досадни повторения, метъл-интерпретация на Бородин, която лично на мен ми допадна страшно много и дори реверанс към Queen.
Не смятам да ровя в албума песен по песен, ще ми се да вярвам, че след прочетеното вие ще го направите сами, само ще акцентирам върху Fiddle Of Time, Lonely Winds Of War, Blue Europa и бонус парчето Kisses From You, които задължително трябва да чуете, за да получите точна представа за Time to be King. Веднага ги слагам в плейлиста за слушане на път, който напоследък не съм обновявал. Бандата си има и профил в MySpace, където можете да чуете песни от новия, както и от старите албуми.

Ревю: clover , от 30.06.2010, 12:12

Всички ревюта | [>] Вашето мнение


До момента няма мнения за тази публикация. Бъдете първи!