уеб-дизайн и програмиране

Мрежа Nowhere

NOWHERE E-zine - извор на вдъхновение

Кино ревю

Солт / Salt


Изображение на предната корицаАгент Солт е агент на тайна агенция от американските тайни агенции (за любителите на конкретиката - ЦРУ). Мъжът й - германец (!!!) арахнолог=еколог=природозащитник решава, че мацката е част от природата (с тия дадености - то е очевидно!...) и я спасява от плен в севернокорейски затвор, където тя е хвърлена за шпионаж, въпреки че кротко си работи под прикритието на служител във фирма за добив и търговия с петрол.
После, вече в САЩ, Солт заживява щастливо със своя любим до деня, в който в тайната агенция се появява едно лице, което е руски агент на някоя тайна руска агенция и съобщава на американците, че Солт всъщност е руски агент, внедрена като американски агент, за да си трае на територията на щатите и да бъде активирана в определен момент за постигане на висшата цел. Започва шеметно преследване, което може да се сравни само с Wanted/Търси се: сюжетът е почти толкова увлекателен - на места доскучава, а в повечето случаи е просто приемлив. Бездарни обрати и безсмислено насилие. Този Курт Вимер (Kurt Wimmer) уж е писал сценариите на Ultraviolet, Equilibrium, The Thomas Crown Affair - все филми, които харесах, а тук явно са му свършили идеите и е карал на клишета и моментни хрумвания.
Анджелина Джоли е започнала да повяхва (а е едва на 35!...) и да играе по-зле. Но по-сериозна заслуга за слабия филм има сюжетът. Със слаб сюжет можеш да направиш единствено комедия. Признавам, че Changeling беше невероятен и то основно заради силната роля на Анджелина Джоли, същото важи за A Mighty Heart, но Wanted и Salt са обратната страна на медала. Време е мисис Брад Пит да реши дали ще играе в плиткоумни екшъни, където ще разчита на визия (този й талант не се подобрява с годините игра ;) или ще играе сериозни роли, в което е много по-добра и се развива.
Почти по същото време излязоха и "Knight and Day" и "Killers". Последния е комедия, което го прави приятен за гледане дори да не сте фен на шпионските истории или - като мен - да търсите достоверност, силен сюжет и храна за ума - Killers няма големи претенции и затова не може да ни разочарова. Knight and Day също е с комичен сюжет, забавен е, въпреки че е малко по-претенциозен от Killers, съответно с повече потенциал за издънки. Но Солт бие и двата - да не говорим за дистанционния скенер за мозъчна активност, демек - детектор на лъжата, извличането на паешка отрова както змийска - от "устата" на паяка със спринцовка и другите безумия, които си бяха измислили във филма, за да стане. Тия агенти разбират от всичко! С насилен сюжет няма как да получиш хубав филм. Дори и с Анджелина Джоли в главната роля. Надявам се "Туристът" (с Джони Деп, който наскоро НЕ беше в България;) и "Безименна босненска любовна история", които се очакват през тази и следващата година, да бъдат по-добри. Все пак са драма и романтична любовна история. Давай, Анджи!

Анотация: clover, от 30.08.2010, 12:06

Всички ревюта | [>] Вашето мнение


До момента няма мнения за тази публикация. Бъдете първи!