уеб-дизайн и програмиране

Мрежа Nowhere

NOWHERE E-zine - извор на вдъхновение

За идеята

От самата си поява през 2000 година, Nowhere предлага същото качество, безплатно публикуване без ангажименти, никакви реклами, никакви оценки и присъди - просто изпращате своите творби и това е всичко. Е, всъщност безплатното публикуване не е точно безплатно, защото ставате един от обществото Nowhere, което си е висока цена - липсата на каквито и да е ограничения може да се окаже нож с две остриета. Въпреки това, факта, че чета всичко, преди то да бъде публикувано, означава, че творбите ви няма да се окажат в сайт, който си позволява да публикува текстове, свързани с полова, етническа, расова или каквато и да е друга нетолерантност. Напротив, гарантирам с авторитета си (което не е много, но само това имам!), че на този сайт няма да се появят творби, съдържащи подобно послание.


Идеята възникна, по времето, когато бях студент в Стопанска Академия "Димитър А. Ценов" - Свищов. Мисля, че беше през 1998 година; с няколко състуденти се събирахме Студентския дом на културата заедно с един млад учител по литература от свищовско училище и говорехме за литература, музика, филми - за всичко. Мечтаехме някой ден да съберем пари и да издадем книжка със собствени творби или да спечелим конкурс. Но се оказа, че участието на студенти по икономика в литературен конкурс (по специално - в Шумен) е обречено. И макар да ни показаха внимание (домакините отбелязаха, че има участници от стопанска академия), не спечелихме нищо. А по мое мнение, бяхме кадърни и талантливи млади хора. Тогава решихме, че така не става...

В началото на 1999 година ми се наложи да направя уеб-сайт за презентиране на работата ми по един проект и това ми разкри красотата и свободата, която тази дейност дава. Осъзнах, че това е място, свободно от разни "експерти по литературата", където няма цензура и "помощ от журито". Разбрах, че това е начинът, който толкова дълго сме търсили... За няколко месеца сайтът бе факт, регистриран в най-големите български търсачки.

Скоро разбрахме, че има много хора, които като нас нямат поле за изява на таланта си, въпреки че имат способности. И решихме да отворим идеята към всички, които желаят да публикуват творби в Интернет. От самото начало се опитвам да внуша на всички, че този сайт се прави от хора с отворени умове и е насочен към такива хора. Ограничения, както може би става ясно от условията за публикуване, няма !

За нас...


CLOVERE, нас в случая е доста силно казано, защото през повечето време се грижа сам за тази страничка. Да, бе, наистина върша това безкористно. Всъщност не е съвсем безкористно, защото си я чувствам като собствено творение и моя си идея и си я обичам. Така че популярността и посещаемостта й ме радват изключително много.
Аз завърших Финансов мениджмънт в Свищов, а това ми е хоби, но то взе че се получи. Сега съм изправен пред избора с кое от двете да се занимавам и, ако не намеря начин да ги съчетая, изборът ще бъде много болезнен!
Сам си правя и дизайна, и програмирането. Както забелязвате, и двете не са по много, но смятам, че това е начинът някой да те вземе насериозно и да оцени съдържанието, а не умениятата ти в областта на JavaScript или PHP...

Илиян <- В началото сериозна помощ ми оказа Ильо, за което съм му много благодарен. Напоследък се е захванал усилено с работа и не му се пише повече, но се надявам да се завърне в правия път.

 

->КалоянЦенна помощ ми оказва и Калоян, защото не му пука за това и трябва да направя нещо наистина велико, за да го впечатля... :) и затова често се скапвам, като ми свършат идеите... Исках да го зарибя и него, щото си е див геймър, завърши Екология, ама не стана... Но иначе пише добре! А той помагаше и с набирането на някои от работите в началото, така че заслужава специални благодарности!

Други хора също помагат, макар и косвено, и въпреки че не ще спомена всички имена сега, те знаят, че това е и тяхно дело!

Ако искате да подкрепите идеята ни, да поставите връзка към своя сайт на подобна тематика на нашия, да ни информирате за интересен сайт за българска литература, фотография или изобразително изкуство, ако просто искате да споделите коментар - пишете ни !

Ако желаете да поставите на своя сайт връзка към нашия, моля, копирайте следния код и го вградете в HTML кода на своята страничка. Благодарим Ви!

Nowhere E-Zine

или :

Nowhere E-Zine