уеб-дизайн и програмиране

Мрежа Nowhere

NOWHERE E-zine - извор на вдъхновение

Анотация

Изплаши я до смърт. Развръзката


Изображение на предната корицаСерия от покушения върху млади жени в името на изкуството. Полицията е объркана от четиримата похитители, които си играят с властта. Чудесно пресъздадени характери на злодеите, истинско чувство за тежката реалност... Неочаквани обрати, които наистина успяват да изненадат читателя. Продължението на съвременния криминален роман "Изплаши я до смърт" ще ви върне към разследване, което издирва банда млади и провокативни престъпници. Ще успеят ли полицаите да открият кой стои зад групата артистичните терористи и ще получат ли те възмездие за ужасните си и нечовешки деяния?
"Изплаши я до смърт" е роман в две части със заплетена криминална интрига, където полицията ще разследва шокиращи престъпления с непредсказуеми обрати.
Действието се развива в модерни времена - в централна Англия, в измисления град Кроуби, който феновете на автора отдавна възприемат като действителен. Брейди, Анабел, Мария и Ейдриън са артистични и изискани негодници от висша класа – едновременно очарователни и отблъскващи. Те живеят за собственото си изкуство и плащат за него с крадени кредитни карти; те са толкова изобретателни и технически грамотни, че ченгетата трудно ще открият кой стои зад серията от смразяващи престъпления, които шокират обществото. Четиримата млади социопати отвличат и изтезават жени, след което заснемат тези сцени и ги пускат в публичното пространство и в Интернет. Престъпленията им се извършват винаги в името на изкуството. Младите престъпници създават свой художествен манифест като вярват, че свободата е в страха и само чрез страха осъзнаваме истинската си същност.
Героите в "Изплаши я до смърт" извършват серия от ужасяващи деяния - погребват живо момиче, правят фалшива екзекуция чрез обесване, набиват на кол девойка с надпис "собственост на изкуството". Полицията постепенно напредва по случая, за да разкрие, че членовете на ужасната банда са артистични терористи, неуспели да се реализират като хора на изкуството. Всички постоянни герои на Йън Макдауъл – главен инспектор Джейкъбсън, сержант детектив Кер и главните им помощници, фигурират в романа.
В "Изплаши я до смърт" авторът представя различните прослойки и стандарти в обществото, с което прави забележителен социален разрез на своето време. Езикът е разговорен, разчупен, с типичните за всяка прослойка сленгове.

За автора:
Йън Макдауъл е роден в Килмарнок, Шотландия, но живее в централна Англия, където е мястото и на измисленият от него град Кроуби - сцена на романите му. Преди да започне да пише криминални романи Йън работи като компютърен специалист. Вярва, че романите му, дори такъв жанр, какъвто е криминалният трилър, могат да помогнат на хората да се замислят за моралните си избори и за категориите добро и зло. Типично за него е, че пише за престъпления, които реално се случват. Въпреки това използва старите похвати, типични за жанра и традиционните мотиви като отмъщение, мания, ревност, лудост и алчност. Критиците определят Йън Макдауъл като добър портретист и автор, който притежава живо чувство за пространство.

Анотация: www.actualno.com, от 16.10.2009, 10:14

Всички анотации | [>] Вашето мнение


До момента няма мнения за тази публикация. Бъдете първи!